پسری یازده‌ساله پس از دریافت درمان ژنتیک، برای نخستین‌بار در زندگی اصوات را می‌شنود.

به‌گزارش نیویورک تایمز، بیمارستان کودکان فیلادلفیا برای نخستین‌بار این درمان را در آمریکا انجام داده است. در بیانیة بیمارستان اشاره شده است که این دستاورد امیدها را برای درمان بیمارانی که به دلایل جهش ژنتیک دچار ناشنوایی هستند، افزایش میدهد.
این کودک یازده‌ساله به‌نام عصام دام ، به‌دلیل اختلال نادری در یک ژن، ناشنوا متولد شده بود. جان گرمیلر، مدیر تحقیقات بالینی بخش گوش و حنجره‌شناسی بیمارستان کودکان فیلادلفیا، در این باره میگوید: «محققان و پزشکان سراسر جهان از بیست سال قبل مشغول ایجاد درمانی برای ناشنوایی با کمک مهندسی ژنتیک بوده‌اند و اکنون، بالاخره به آن دست یافتیم. هرچند ژن‌درمانی انجام‌شده برای بیمار به‌منظور اصلاح اختلال در یک ژن بود، این نوع تحقیقات احتمالاً در آینده راهی برای درمان بیش از ۱۵۰ اختلال دیگر را، که به ناشنوایی در کودکی منجر میشوند، فراهم میکنند.»
در بیمارانی مانند عصام، یک ژن معیوب از تولید اتوفرلین جلوگیری میکند. اتوفرلین پروتئین ملزومی برای سلولهای موی گوش داخلی است تا بتوانند ارتعاشات صوتی را به سیگنالهای شیمیایی تبدیل کنند که به مغز فرستاده میشود. این اختلال در ۱ تا ۸ درصد موارد، به ناشنوایی هنگام تولد منجر میشود.
این کودک در ۴ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی جراحی شد و بخشی از پردة گوش او بلند و سپس ویروسی بیخطر تزریق شد. این ویروس اصلاح شده بود تا نسخههای کارآمد از ژن اتوفرلین را به مایع داخلی حلزون گوش منتقل کند. در نتیجة این جراحی، سلولهای مو، ساخت پروتئین مدنظر را آغاز کردند و فعالیت آن‌ها عادی شد.
شنوایی عصام حدود چهار ماه پس از دریافت درمان در یک گوش بهبود یافت و به ناشنوایی معتدل تبدیل شد. او اکنون برای نخستین‌بار در زندگی اصوات را میشنود.

نوشته‌های مشابه