پژوهشگران آلمانی موفق شدند با استفاده از نوعی نانوالیاف و ذرات مغناطیسی، ابزاری بسازند که ویروس ایدز را به دام می‌اندازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه لایپزیگ و دانشگاه اولم روش جدیدی را برای جداسازی ویروس اچ‌آی‌وی از نمونهها ارائه کردند که می‌تواند فرایند تشخیص عفونت ویروسی را تسریع کند. در این روش، محققان روی نانوالیاف پپتیدی ، میکروذرات مغناطیسی قرار دادند و از این طریق، برای گیراندازی ویروس ایدز، دام نانویی ارائه کردند.
پروفسور برند آبل، از دانشکدة شیمی دانشگاه لایپزیگ، میگوید: «با این روش می‌توان ذرات ویروسی را به‌شکل مؤثر و در غلظت‌های بالا، به دام انداخت. این روش ممکن است حساسیت ابزارهای تشخیصی موجود و آزمایش‌های تحلیلی را بهبود بخشد.»
نانوالیاف مورد استفادة، ساختارهای کوچک سوزن‌مانندی مبتنی بر پپتید EF-C دارند که پروفسور جان مونچ از دانشگاه اولم و مرکز پزشکی دانشگاه اولم، آن را برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ ارائه کردند. EF-C نوعی پپتید متشکل از دوازده اسیدآمینه است که تقریباً هنگام حل‌شدن در حلال‌های قطبی، فیبرهای نانویی را تشکیل میدهد.
دکتر تورستن جان، از محققان این پروژه، می‌گوید: «کار ما نشان می‌دهد چگونه با استفاده از پپتید EF-C و ذرات مغناطیسی، می‌توان کاربردهای تازه‌ای برای مقابله با ویروس ایدز ارائه کرد. این ساختار فیبریلی می‌تواند با حساسیت زیاد، به ویروس متصل شود.» پروفسور مونچ می‌گوید: «افزایش غلظت ویروس‌ها و جداسازی آن‌ها از نمونه‌ها، برای افزایش حساسیت تشخیص عفونت ویروسی بسیار مهم است.»
این گروه تحقیقاتی، ساختاری برای جداسازی و گیرانداختن مقادیر قابل توجهی از ویروس‌ها ارائه کردند. آن‌ها در این تحقیق نشان دادند که چگونه میتوان از PNFها به‌طور مؤثر برای جداکردن ذرات اچ‌آی‌وی از محلولها، بدون تکیه به سانتریفیوژ، استفاده کرد. این روش نوآورانه از میکروبیدهای مغناطیسی مخصوص برای اتصال و جداکردن ذرات ویروس استفاده می‌کند. درحالی‌که فعالیت و عفونت‌زایی ویروس‌ها همچنان حفظ می‌شود. این ویژگی برای فرایندهای جدید مهندسی ژنتیک قابل استفاده است.

/////////////////////////////////////////////////////////

نوشته‌های مشابه