
سهم بهداشت و سلامت در توافق نامه جامع ایران و روسیه
جمعه 28 دی ماه 1403 و در جریان سفر رییس جمهور پزشکیان به مسکو، توافق نامه جامع راهبردی ایران و روسیه در 47 ماده به امضای روسای جمهور دو کشور رسید که چندین ماده آن مربوط به همکاری های علمی و بهداشتی و درمانی است.
به گزارش مدرن مد به نقل از وبدا، بر اساس ماده ۲۸ توافق نامه جامع راهبردی ایران و روسیه طرفهای متعاهد در حوزههای مراقبتهای بهداشتی، علوم و آموزش پزشکی، از جمله در چارچوب سازمانهای بینالمللی ذیربط در زمینههای سازماندهی نظام دولتی بهداشت و مدیریت فعالیت در حوزه بهداشت، پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر و غیرواگیر، حفاظت از سلامت مادر و کودک، تنظیم مقررات دولتی ناظر بر توزیع داروها برای استفاده پزشکی و تجهیزات پزشکی، ترویج سبک زندگی سالم، پژوهشهای پزشکی، به کارگیری فناوریهای دیجیتال در حوزه مراقبتهای بهداشتی، آموزش حرفهای متخصصان پزشکی و سایر زمینههای همکاری مورد علاقه متقابل همکاری خواهند کرد.
بر اساس ماده ۲۹ توافق نامه جامع راهبردی ایران و روسیه نیز طرفهای متعاهد همکاری در زمینه تأمین رفاه بهداشتی و سلامت همهگیرشناسی جمعیت را بر اساس قوانین ملی و سیاستهای دولتی در حوزه پیشگیری و مقابله با بیماریهای واگیر و همچنین معاهدات بینالمللی که عضو آنها هستند را تقویت خواهند کرد.
همچنین بر اساس این ماده از توافق نامه طرفهای متعاهد هماهنگی در زمینه تأمین بهداشت و سلامت همهگیرشناسی و بهداشت مواد غذایی را تقویت خواهند کرد و به هماهنگسازی الزامات بهداشتی و استانداردهای سلامت مواد غذایی و مشارکت متقابل در رویدادهای مربوطه که توسط آنها برگزار میشود، مساعدت خواهند کرد.
بر اساس ماده ۳۰توافق نامه جامع راهبردی ایران و روسیه طرفهای متعاهد به توسعه و تقویت روابط بلندمدت و سازنده در زمینههای تحصیلات عالی، علوم، فناوری و نوآوری، مبادرت خواهند کرد، پروژههای علمی و فنی مشترک را اجرا خواهند کرد، و برقراری و توسعه تماسهای مستقیم بین مؤسسات آموزشی و علمی علاقهمند طرفهای متعاهد را تشویق خواهند کرد.
همچنین در این ماده مقرر شده است که طرفهای متعاهد به توسعه مشارکت مستقیم میان مؤسسات آموزشی و علمی تحصیلات عالی علاقهمند از جمله در خصوص تدوین و اجرای برنامهها و پروژههای مشترک علمی، فنی و تحقیقاتی، تبادل کارکنان علمی و آموزشی و دانشجویان، اطلاعات علمی و فنی، ادبیات علمی، نشریات ادواری و کتابشناسیها، مساعدت خواهند کرد.
طرفهای متعاهد تبادل تجربه و اطلاعات در خصوص مسایل مربوط به تنظیم مقررات قانونی در زمینه فعالیتهای علمی، فنی و نوآورانه، سازماندهی و برگزاری همایشها، همنشستها، گردهماییها، نمایشگاهها و سایر رویدادهای علمی و مشترک، را تسهیل خواهند کرد.
بر اساس این توافق نامه طرفهای متعاهد یادگیری زبانهای رسمی، مطالعه ادبیات، تاریخ و فرهنگ طرف متعاهد دیگر را در مؤسسات تحصیلات عالی خود حمایت خواهند کرد و به ادامه تحصیل شهروندان خود در مؤسسات آموزشی طرف متعاهد دیگر کمک خواهند کرد.