
با حضور روسای سه دانشگاه و نماینده گروه مپنا؛
تفاهمنامه کنسرسیوم چهارجانبه فناوری سلامت به امضا رسید
تفاهم نامه کنسرسیوم چهارجانبه فناوری سلامت با حضور روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، شریف و گروه مپنا در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهدای تجریش به امضا رسید.
به گزارش مدرن مد به نقل از وبدا، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین امضای این تفاهمنامه، انعقاد این کنسرسیوم چهارجانبه را به فال نیک گرفت و گفت:«این کنسرسیوم حسن مطلع یک حرکت بزرگ ملی در همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است.»
او تشکیل کنسرسیوم را یکی از هوشمندانهترین رویکردها برای تحقق همگرایانه بین دستگاههای مختلف و اجتناب از نگاه بروکراتیک و سلیقهای برشمرد و نهاد کنسرسیوم را یکی از چالاکترین ظرفیتها دانست.
زالی با اشاره به ویژگیهای کنسرسیوم آن را دینامیک، قابل رصد وکمیسازی برشمرد و تاکید کرد: «در انتخاب نام کنسرسیوم برای این سازمان با نگاه آینده نگارانه عمل شده است.»
زالی با بیان این که علم امروز به سمت رشتههای بین بخشی به سرعت پیش میرود گفت: «رشتههای بین بخشی دریچههای نوین هستند و این کنسرسیوم در راستای تحقق این موضوع است.»
او در ادامه با اشاره به این که بیمارستان شهدای تجریش یکی از قدیمیترین بیمارستانها و مرکز ارجاع کشوری بیماران مختلف است،به دلایل انتخاب این بیمارستان برای میزبانی این کنسرسیوم اشاره کرد.
او پژوهش محورترین بیمارستان بالینی دانشگاه را این مرکز ذکر کرد و یادآور شد: «پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی متعددی در این بیمارستان مستقر هستند و یکی از بهترین مراکز توسعه بالینی دانشگاه را دارد.»
او در ادامه سخنان خود به اقدامات و عملکرد برجسته علمی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه اشاره کرد و گفت: «این کنسرسیوم بسیار جامع است اما بهترین مصداق برای ظرفیتسازی و ممارست و رفع چالشهای موجود مرکز تحقیقات پوست است.»
زالی در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص انتخاب مرکز تحقیقات پوست پرداخت و گفت:«بیماریهای پوستی یکی از چالشهای نظام سلامت هستند و برای بیماران مزمن، فرسایشی و رنجآور به شمار میروند.»
او با اشاره به افزایش بیماریهای پوستی بر اثر تغییرات اقلیمی و افزایش شیوع سرطان پوست در کشور، بهترین مصداق برای ظرفیت سازی و ممارست و رفع چالشهای موجود، مرکز تحقیقات پوست است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که آخرین فناوریهای نوین دنیا مربوط به پوست است، گفت: «در حال حاضر روی لبه دانش قرار داریم و به دلایل مذکور این مرکز تحقیقات باید نقطه آغازین و گرانیگاه این کنسرسیوم شود.»
زالی سابقه کار بالینی، ارتباط خوب با صنعت، درهم تنیدگی با نیازهای جامعه، انجام تحقیقات کاربردی و جامعه محور بودن را از جمله ویژگیهای بارز مرکز تحقیقات پوست دانشگاه برشمرد که میتواند به تحقق اهداف این کنسرسیوم کمک کند.
زالی از بازیگران چهارگانه این کنسرسیوم خواستار شد که به صورت عرصه محورعمل کرده و بخش بالینی مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش را محل اصلی کار خود قرار دهند.
او زمینه کنسرسیوم را مرکز تحقیقات پوست و معاونتهای تحقیقات و فناوری سه دانشگاه را نقاط کانونی آن عنوان کرد.
راهاندازی مرکز رشد مشترک چهارگانه،شرکتهای دانش بنیان مشترک، راه اندازی رشتههای پست داک مشترک از دیگر پیشنهادها و تاکیدات رییس دانشگاه در این نشست بود.
زالی در ادامه به بیان چند طرح کلی در حوزه پوست برای این همکاریها از جمله پرینترهای سه بعدی پوست، پچهای پوستی هوشمند، اسکنرهای پوستی و نرم افزارهای تشخیص انواع بیماری های پوستی پرداخت و یکی از فیلدهای بکر برای فعالیت هوش مصنوعی را در حوزه پوست برشمرد.
سید عباس موسوی رییس دانشگاه شریف نیز این کنسرسیوم و ارتباط چهار مجموعه را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد که منجر به نتیج خوبی برای جامعه و مردم شود.
او با اشاره به پیشرانی دانشگاه شریف در حوزه فناوری هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: «تمرکز ما در حوزه سلامت بر مهندسی پزشکی و علوم پایه است و اغلب دانشکدههای ما با مهندسی پزشکی و به طور خاص حوزه سلامت ارتباط پیدا کردند.»
او یادآور شد که کنسرسیوم میتواند ارتباط چهار مجموعه را متناسب با نیاز جامعه و حوزه سلامت پیش ببرد و کشور و مردم از برکات آن بهرهمند شوند.
سیدمحمود رضا آقا میری رییس دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به تعامل و ارتباط دو دانشگاه مزین به نام شهید بهشتی، فعالیت این کنسرسیوم را بسیار ارزشمند برشمرد.
او با اشاره به ورود دانشکدههای مختلف این دانشگاه به مسایل مربوط به حوزه پزشکی و سلامت، آمادگی کامل برای این همکاری چهارجانبه را اعلام کرد.
او این اقدام ارزشمند را بسیار مهم و ضروری دانست و گام مثبتی در راستای توسعه وپیشرفت برشمرد و گفت: «برای آغاز این حرکت آماگی کامل داریم.»
زرقی در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود بزرگترین پارک علم و فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:« ۲۱۹ شرکت دانش بنیان در این پارک مستقر هستند و تاکنون ۷۵۰ محصول را وارد بازار کردهایم.»
در ادامه علیرضا یزدیزاده، قائم مقام گروه مپنا به بیان تاریخچه ورود این شرکت به حوزه سلامت پرداخت و ضمن تشریح اقدامات این شرکت در حوزه سلامت از ابتدا تاکنون به همکاریهای شرکت با دانشگاه در دوران کرونا اشاره کرد.
او با اشاره به این که مپنا در حوزههای مختلف با دانشگاهها همکاری میکند ابراز امیدواری کرد که این کنسرسیوم به نتایج مثمر ثمر برای مردم و جامعه منجر شود.
افشین زرقی معاون تحقیقات وفناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز هدف از انعقاد این کنسرسیوم چهارجانبه را همافزایی و گسترش همکاریهای بین بخشی برشمرد.
او با اشاره به انعقاد تفاهم نامههای جداگانه با مجموعههای مذکور پیش از این گفت: «دبیرخانه این کنسرسیوم در بیمارستان شهدای تجریش و مرکز تحقیقات پوست مستقر میشود و سایر مجموعهها نیز در طرحهای تعیین شده همکاری خواهند کرد.»
حمیده مروج فرشی رییس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی به تبیین مطالعات متعدد، پروژهها واقدامات نوین صورت گرفته در این مرکز پرداخت.
او به پروژه کشت سلولهای مزانشیال و پوست مصنوعی در سال ۸۴ و پانسمان سلولی اشاره کرده و یادآور شد که برای بهینه کردن پانسمانهای سلولی پروژهای مشترک با سایر مراکز انجام شد و هم اکنون در مرحله ثبت اختراع قرار دارد.
به گفته مروج پانسمان تولید شده ۱۵ روز روی زخم میماند و نیاز به تعویض ندارد و پس از بسته شدن زخم پانسمان خودش میافتد. بسیاری از این زخمها پس از بهبود بدون اسکار زخم هستند.
مروج ساخت لیزرهای مختلف و پلاسما را از دیگر پروژههای این مرکز برشمرد که به صورت مشترک با سایر دانشگاهها انجام شده است.
او ابراز امیدواری کرد که این کنسرسیوم سرآغاز خوبی برای انجام پروژههای مثمر ثمر برای خدمت رسانی به مردم و بیماران باشد.
حسن حدادپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه شریف نیز در این نشست گفت: در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۰ درصد تحقیقات این دانشگاه در حوزه سلامت بوده است که مرحله بالینی آنها نیز باید انجام شود.
وی نیز ابراز امیدواری کرد که این قرارداد مشارکت منجر به نتیج خوبی شود.
در خاتمه این مراسم کنسرسیوم چهارجانبه توسط روسای چهار مجموعه به امضا رسید.