
تحول در نظام نظارت دارویی با راهاندازی اتاق مانیتورینگ و بهرهگیری از دادههای سامانه TTAC
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد که با تشکیل اتاق مانیتورینگ، بهرهگیری از سامانه TTAC و تصمیمگیری مبتنی بر داده، میتوان فرآیندهای نظارتی را نظاممندتر و شفافتر کرد. این اقدامات میتواند به ارتقای نظارت یکپارچه و بهینهسازی مدیریت دارویی کمک کند.
به گزارش مدرن مد به نقل از ایفدانا، محمود اعتباری به برخی از اقدامات انجامشده در این حوزه اشاره کرد و گفت: «نظاممند کردن فرآیندهای نظارتی، ایجاد اتاق مانیتورینگ کارآمد، استفاده از سامانه TTAC و تصمیمگیری مبتنی بر داده از جمله برنامههای کلیدی است که در راستای ارتقای شفافیت و نظارت یکپارچه اجرایی شده است. همچنین، پیادهسازی روش یونیت دوز بهجای استوک دارویی، نقش مهمی در مدیریت بهینه دارو خواهد داشت.»
او افزود: «برای جلوگیری از کسورات بیمارستانی و کاهش پرداختی بیماران، وبسرویسی مشترک با بیمهها ایجاد شده است که امکان بهروزرسانی تعرفهها و قیمتها را فراهم میکند. علاوه بر این، طراحی داشبوردهای مدیریتی بر پایه دادههای سامانه TTAC، پیشبینی کمبودها را تسهیل کرده و سامانه HIS بیمارستانها نیز با راهاندازی یک وبسرویس کارآمد، بهروز خواهد شد.»
معاون غذا و داروی اصفهان همچنین بر تقویت سامانه TTAC و جایگزینی روشهای سنتی با تحلیل داده و نظارت هوشمند تأکید کرد و گفت: «در حوزه تجهیزات پزشکی، روشهای نوین تأمین با مشارکت خیرین و سرمایهگذاران طراحی شده است. همچنین، آزمونهای پرکاربرد تجهیزات پزشکی در آزمایشگاههای دانشگاهی انجام و کمیتههای رفع موانع تولید فعال شدهاند.»
او در پایان از اقدامات صورتگرفته در حوزه تدارکات تجهیزات پزشکی خبر داد و اظهار داشت: «ایجاد سامانه تخصصی تدارکات، ارتباط با سامانه ستاد، تدوین راهنمای صدور مجوز کلاس A و B، برونسپاری برخی فرآیندها به کارگزاران خصوصی و تفویض فرآیندهای صدور مجوز واردات و صادرات، گامهای مؤثری در تسهیل و شفافسازی روندهای اجرایی محسوب میشوند.»