
تقویت تولید داخلی تجهیزات پزشکی با ایجاد وحدت رویه در صدور مجوزها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی البرز، بر لزوم ایجاد وحدت رویه در صدور مجوزهای تولید تجهیزات پزشکی تأکید کرد.بازنگری در ضوابط و دستورالعملهای صدور مجوز تولید میتواند از برخورد سلیقهای جلوگیری کرده و فرآیند صدور پروانه ساخت را تسهیل کند، که در نهایت موجب حمایت از تولیدکنندگان داخلی و کاهش وابستگی به واردات خواهد شد.
به گزارش مدرن مد به نقل از ایفدانا، مریم دائی یکی از مهمترین گامها برای بهبود تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را واقعیسازی قیمتها و نظارت دقیق بر عرضه مطابق با نرخ مصوب دانست.
او افزود: «این اقدام باعث کاهش کمبودها و بهبود دسترسی بیماران به دارو و تجهیزات خواهد شد. همچنین تسریع در پرداخت مطالبات بیمهها به داروخانهها، موجب تسویه مالی بین داروخانهها، شرکتها و تولیدکنندگان شده و به رونق تولید کمک میکند.»
دائی در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به حوزه تجهیزات پزشکی، پیشنهاد کرد: «ایجاد سامانه صدور فاکتور رسمی و اتصال آن به سامانه انبار مجازی، نظارت بر تأمین تجهیزات پزشکی را تسهیل کرده و موجب کاهش بار کاری در مراکز درمانی خواهد شد. همچنین اعلام سقف بهای فروش و قیمتگذاری صحیح میتواند انگیزه سودجویان برای توزیع خارج از شبکه را کاهش دهد.»
معاون غذا و داروی البرز در ادامه، حمایت از تولید داخلی را ضروری دانست و افزود: «سیاست ارزی یکسان برای واردات و تولید داخل ملزومات پزشکی، زمینه رقابت سالم را فراهم میکند.»
او همچنین به اهمیت بازنگری در ضوابط صدور مجوزهای تولید تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: ایجاد وحدت رویه در این فرآیند از برخوردهای سلیقهای جلوگیری میکند.
دائی در خصوص سیاستهای قیمتگذاری دارو و تجهیزات پزشکی نیز گفت: قیمتها باید متناسب با بهای تمامشده باشد تا هم تولیدکننده از سود معقول بهرهمند شود و هم مصرفکننده بتواند محصول با کیفیت را با قیمت مناسب تهیه کند.
وی در مورد کاهش بروکراسی و تسریع در صدور مجوزها، بر لزوم دسترسی برخط ادارات مختلف به اطلاعات سایر ادارات تأکید کرد. این امر میتواند فرآیندهای استعلامی را سریعتر و دقیقتر کند.
دکتر دائی همچنین به لزوم استفاده از نیروهای توانمند و رسمی در معاونتهای غذا و دارو برای مدیریت حجم بالای تولیدات اشاره کرد.
در زمینه فناوریهای نوین، معاون غذا و داروی البرز افزود: طراحی نرمافزارهای هشداردهنده که ناترازیهای تولید و تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را شناسایی کرده و اطلاعرسانی کنند، میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بحرانها ایفا کند.
دائی همچنین به مسائل تأمین مالی دارو و تجهیزات اشاره کرد و گفت: «بودجه تأمین دارو و تجهیزات باید تحت نظارت سازمان غذا و دارو قرار گیرد. این اقدام موجب توزیع مؤثرتر منابع و حل مشکلات مالی در این بخش خواهد شد.»
در پایان، معاون غذا و داروی البرز با اشاره به طرح دارویار، اعلام کرد: «بیمهها باید مشکلات و کسورات موجود را بهصورت شفاف اعلام کنند تا از بروز شکافهای هزینهای در بیمارستانها و داروخانهها جلوگیری شود. وی همچنین افزود که تجویز دارو و تجهیزات باید بر اساس فرمولاری مشخص و مطابق با اندیکاسیونهای مصوب باشد تا از مصرف غیرمنطقی و فشار اضافی بر بودجه بیمهها جلوگیری شود.»