
راهاندازی چهار خط تولید مواد مؤثره مورد نیاز صنایع دارویی کشور
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، طرح نوآورانه یک شرکت دانشبنیان زمینه را برای راهاندازی چهار خط تولید مواد مؤثره دارویی فراهم کرده است.
به گزارش مدرن مد به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، شرکت دانشبنیان «آوان شیمی» با هدف ارتقای سلامت جامعه از طریق تولید مواد مؤثره دارویی مورد نیاز صنایع داروسازی کشور، صبح روز 24 اردیبهشتماه طرح جدید خود را در شهرک صنعتی بهارستان استان البرز و با حضور جمعی از مسئولان حوزه سلامت افتتاح کرد.
محمدرضا عبداللهی، مدیرعامل شرکت آوان شیمی، درباره روند شکلگیری این شرکت گفت: «آوان شیمی از شرکتهای زیرمجموعه گروه کوبل دارو است. این شرکت با هدف تکمیل زنجیره تأمین کوبل دارو در سال ۱۴۰۰ تأسیس شد. بومیسازی دانش فنی، ارتقاء کیفیت مواد مؤثره دارویی، تقویت توان تولید داخلی و تأمین پایدار مواد اولیه مورد نیاز، از اهداف اصلی این شرکت بوده است.»
او درباره نقش واحد تحقیق و توسعه (R&D) در موفقیتهای شرکت افزود: «تولید مواد مؤثره بدون تحقیق و توسعه ممکن نیست، به همین دلیل از همان ابتدا، مرکز تحقیق و توسعه راهاندازی شد. این مرکز به ما امکان داد تا محصولات هدفگذاریشده و مورد نیاز بازار را طراحی و از طریق تولید قراردادی، وارد بازار کنیم. با شناسایی ظرفیتهای خالی در صنعت تولید مواد مؤثره دارویی، با برخی کارخانههای دارویی همکاری کردیم و موفق شدیم محصولات خود را تولید کنیم.»
عبداللهی با اشاره به ارتقاء این واحد تحقیقاتی، گفت: «تاکنون طی سه مرحله کمی و کیفی، واحد R&D توسعه یافته و هماکنون با یک تیم ۲۰ نفره متخصص، موفق به توسعه ۱۱ مولکول جدید شدهایم که ۷ مورد آنها دانشبنیان هستند. تولید داروی «تلمیزارتان» برای نخستینبار در کشور که از داروهای کنترل فشار خون و قلبی-عروقی است، از جمله دستاوردهای این تیم است که هماکنون در بازار موجود و مورد استقبال متخصصان و کارخانههای داروسازی قرار گرفته است.»
مدیرعامل آوان شیمی درباره جزئیات طرح جدید این شرکت توضیح داد: «عملیات اجرایی این پروژه از مهرماه ۱۴۰۱ آغاز شد. این طرح شامل چهار خط تولید مجزا است که دو خط به تولید محصولات عمومی و دو خط به تولید محصولات هایپوتنت (پرخطر) اختصاص دارد. در فاز نخست که امروز افتتاح شد، دو خط تولید محصولات عمومی به بهرهبرداری رسید و پیشبینی میشود طی ۶ ماه آینده، دو خط تولید محصولات هایپوتنت نیز به مرحله تولید برسد.»
او افزود: :میزان سرمایهگذاری انجامشده برای این طرح، حدود هزار میلیارد تومان است. ظرفیت تولید سالانه برای محصولات عمومی ۳۰۰ تن و برای محصولات هایپوتنت ۳.۵ تن است. همچنین این پروژه بهصورت مستقیم برای ۱۴۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.»
عبداللهی ادامه داد: «راهاندازی کامل این طرح، سالانه بیش از ۱۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.»