پوشش زیستی

طراحی پوشش زیستی نوآورانه‌ای با استفاده از فناوری نانو و زیره

 

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با بهره‌گیری از فناوری نانو و خواص منحصر به فرد زیره، موفق به طراحی یک پوشش زیستی نوآورانه شدند.

به گزارش مدرن مد به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان پوشش زیستی نوآورانه‌ای با استفاده از فناوری نانو و زیره طراحی کردند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این زمینه گفت:«این پوشش در آزمایشگاه توانسته است اثرات ضدباکتریایی قوی علیه سه باکتری خطرناک شامل سالمونلا، شیگلا و کلبسیلا از خود نشان دهد.»

غلامعلی حمیدی افزود: «علاوه بر این، توانایی چشمگیر این پوشش در مبارزه با سلول‌های سرطانی روده بزرگ (HCT116) در محیط آزمایشگاهی نیز قابل توجه است. در این پژوهش که با هدف بررسی کاربرد این فناوری در صنایع غذایی انجام شده است، محققان از

اسانس زیره در قالب نانوامولسیون و نانوکپسول بر روی میگو به عنوان نمونه غذایی استفاده کردند. نتایج نشان می‌دهد که این ترکیبات نانویی به طور مؤثری بار میکروبی میگو را در طول دوره نگهداری کاهش داده و زمان ماندگاری آن را در یخچال افزایش می‌دهند.»

رضا شرافتی سرپرست این تیم تحقیقاتی نیز، با ابراز خرسندی از نتایج به دست آمده، اظهار داشت: «یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که ترکیبات طبیعی مانند زیره، هنگامی که با فناوری نانو ترکیب می‌شوند، می‌توانند به عنوان جایگزین‌های کارآمد برای نگهدارنده‌های شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند و حتی در آینده، به عنوان مکمل‌هایی در درمان بیماری‌های پیچیده نقش ایفا کنند.»

این مطالعه که یافته‌های پیشین در این زمینه را نیز تأیید می‌کند، گامی مهم در جهت بهره‌گیری از ظرفیت‌های ترکیبات گیاهی در صنایع غذایی و دارویی به شمار می‌رود. این دستاورد می‌تواند زمینه‌ساز تحقیقات گسترده‌تری در زمینه تولید بسته‌بندی‌های زیستی و توسعه روش‌های درمانی مکمل برای سرطان باشد.

یادآور می شود این پروژه تحقیقاتی با همکاری رضا شرافتی، محسن تقی‌زاده، سمانه مظاهری، ایمان صفاری و  مرآت کریمی و با شماره طرح ۹۵۰۹۶ به انجام رسیده است.

نوشته‌های مشابه