مشاور عالی وزیر بهداشت در گفتگو با مدرن مد:

صادرات بدون حل مشکل ارتباطات بین المللی ممکن نیست

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت افزایش صادرات و رسیدن به هدف صادراتی برنامه هفتم توسعه را بدون حل مشکل ارتباطات بین المللی غیرممکن دانست.

علی جعفریان در حاشیه بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه ایران هلث در گفتگو با مدرن مد در مورد جذب سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در صنعت سلامت گفت:حل بیشتر مشکلات سرمایه گذاری و تولید در اختیار وزارت بهداشت نیست و ما نمی توانیم در این زمینه چندان دخالتی بکنیم. بیشترین نقشی که ما می توانیم در زمینه جذب سرمایه و رونق تولید انجام بدهیم در حوزه مصرف تولیدات و تسهیل روند دریافت استانداردها و مجوزها است.

او در خصوص این که چرا با وجود این که صادرات می تواند راه حل خوبی برای افزایش تولید و حل مشکل کمبود نقدینگی باشد، اما هنوز محدودیت های صادراتی وجود دارد، پاسخ داد: زمانی که محصول تولید داخل ما استراتژیک است و کمبود آن در داخل عارضه ایجاد می کند یا اختلاف قیمت بسیار زیاد دارد، اگر اجازه صادرات بدهند داخل دچار مشکل می شود. بنابراین محدودیت صادرات می گذراند.

جعفریان ادامه داد: اما در مورد کالاهایی که اینگونه نیست  و شرایط متعادل دارند فکر نمی کنم کسی جلوی صادرات را بگیرد. اگر تعادل وجود داشته باشد یعنی نیاز کشور تأمین شود بدون این که افزایش قیمت شدیدی به وجود بیاید تولید کنندگان می توانند صادرات داشته باشند.

البته مشاور عالی وزارت بهداشت بحث در مورد محدود یا آزاد شدن صادرات را بی‌فایده عنوان کرد چرا که معتقد است با شرایط فعلی در عمل صادرات ممکن نیست.

او گفت: تا زمانی که مشکلات ما به ویژه در زمینه ارتباطات بین المللی حل نشود و تبادلات بین المللی است به طور رسمی ممکن نشود، صادرات موضوعی نیست که بشود به آن پرداخت. چون صادرات در این شرایط کار بسیار سختی است و آنهایی هم که اکنون این کار را می کنند با زحمت بسیار زیاد این کار را انجام می دهند. دست کم این است که نمی توانند پولش را  به کشور بیاورند و این پول بیشتر اوقات مسدود یا تبدیل به چیز دیگری می شود.

جعفریان تاکید کرد: در چنین شرایطی انگیزه های صادر کننده پایین می آید و نتیجه اش می شود همین که در برنامه توسعه هفتم یک رقم یک میلیارد یورویی برای صادرات تجهیزات پزشکی پیش بینی می کنند در حالی که ما اصلا در این اندازه نیستیم.

مشاور عالی وزیر بهداشت برنامه نویسی در ایران را دارای مشکل و برنامه هفتم توسعه را ایده آل گرایانه توصیف کرده و افزود: مثلا برای گردشگری سلامت 6 میلیارد یورو ارز آوری در نظر گرفته شده است. بله ما ظرفیتش را داریم که پذیرای این تعداد گردشگری سلامت باشیم، اما زیر ساخت های ما اصلا آماده چنین چیزی نیستند. البته شاید کمی اهداف را بلند تر گرفته اند که دست کم بخشی از آن محقق شود.

او در پاسخ به این که چرا برنامه های پیشین توسعه کمتر از 30 درصد محقق شده اند، گفت: این اشکال برنامه نویسی است. چون برنامه نه باید آنقدر آسان باشد که یک ساله به آن برسند نه آنقدر سختی باشد که بعد از 5 سال 30 درصد اجرا شود. هر دو این ها اشتباه و غیر منطقی است. هدف برنامه باید چیزی باشد که با صرف انرژی و وقت کافی بشود به قسمت عمده آن رسید.

جعفریان افزود: کاری که ما می توانیم بکنیم این است که  سعی کنیم آن مقداری که از نظر رگولیشن و تنظیمات و مقررات می توانیم کمک کنیم . وزارت بهداشت نیز اکنون برای این کار آمادگی دارد.

او توضیح داد: البته بخش هایی وجود دارد که از اختیار ما خارج است، مانند همان مشکل قطعی برق. وزیر بهداشت از وزارت نیرو خواستند مراقب تولیدکنندگان دارو باشند و برق آن ها را قطع نکنند. اما وزارت نیرو گفت ما یا برق یک منطقه را قطع می کنیم یا نمی کنیم و  نمی توانیم در یک منطقه بخش ها را جدا کنیم.

او تاکید کرد: ما سعی می کنیم به روش های دیگری از تولیدکنندگان حمایت کنیم و این کار در حال انجام است. من در جریانم که وزیر بهداشت دائم پیگیر این موضوعات هستند که ما بتوانیم نتیجه خوب بگیریم و از تولید داخلی حمایت کنیم.

تهیه و تنظیم: رویا کاکاوند

 

 

نوشته‌های مشابه